A víz létfontosságú az emberi szervezet számára. Nem csak a bőrt hidratálja, de hozzájárul a testhőmérséklet szabályozásához, segíti a tápanyagok felszívódását, oldja a felesleges anyagcseretermékeket, méregteleníti a szervezetet, biztosítja az egészséges sav-bázis egyensúlyt, szerepet játszik a vérnyomás normalizálásában.
Korunk rohanó életmódjából, a gyakori stresszhelyzetekből, valamint a helytelen táplálkozásból fakadóan egyre kevesebb vizet fogyasztunk, s az így kialakult dehidratáció következtében szervezetünk kénytelen elvonni a vizet az egyes szervekből.
Elsőként a bőrünkből, majd az emésztőrendszerből, végül az agyból vonja el a vizet, mellyel párhuzamosan más különböző tünetek alakulnak ki: székrekedés, fáradtság, dekoncentráció, melyek a vízhiány mértékétől függően akár súlyos állapotokhoz is elvezethetnek. Ugyanakkor a gyorséttermi étetek fogyasztása következtében szervezetünk sav-bázis egyensúlya könnyen felborul, és savas irányba tolódik el.
Ilyenkor a szervezet a vér pH egyensúlyának fenntartása érdekében ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, kálium) von el a létfontosságú szervektől és a csontoktól, melynek következtében szervezetünk ellenállóképessége gyengül, és különböző megbetegedések léphetnek fel.
Vizsgálatok során azonban bizonyítást nyert, hogy a vér pH értékének savas irányba történt elbillenése helyreállítható rendszeres lúgos víz fogyasztásával. A lúgos víz fogyasztásának hatására a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok felszívódása teljesebbé válik, hiszen a lúgos víz utat tör magának a szervezet olyan sejtjeihez is, ahová a számos vegyianyagot tartalmazó csapvíz el sem jut.
Ráadásul a régi vízvezetékrendszerekből sokféle káros anyag oldódik ki a vízbe. A szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállásával hatékonyabbá válik az emésztés, a felesleges zsír a felhalmozódás helyett lebomlik.
A lúgos víz ugyanakkor kiváló antioxidáns hatása által megköti a szabadgyököket, energiával látja el a szervezetet, frissítő hatású, és mindennek eredményeképpen immunrendszert erősítő hatással rendelkezik.
Egészséges, friss, tisztított lúgos víz?
A tisztított víz előállításához nélkülözhetetlen néhány kulcsfontosságú eszköz. Jó minőségű víztisztító-és ionizáló berendezéssel tisztított, ionizált és lúgos vízzel tudod támogatni magad és szeretteid egészségét.
Ezek között találhatunk aktív szén szűrőt, amely eltávolítja a kellemetlen ízeket és szagokat, valamint reverz ozmózis membránt, ami kiszűri a mikroszennyeződéseket. Az UV-lámpák hatékonyan pusztítják el a baktériumokat és vírusokat.
A vízlágyító berendezések csökkentik a víz keménységét, míg az ioncserélők eltávolítják a nem kívánatos ásványi anyagokat. A modern rendszerek gyakran tartalmaznak még pH-szabályozót és ásványianyag-visszapótló egységet is, hogy a végeredmény ne csak tiszta, de egészséges is legyen.