Természetesen az allergia ellen!

természetes_védelem az allergia ellen

Korunk egyik népbetegsége az allergia. Az allergiás betegek száma évről évre nő. Hazánk lakosságának közel 1/4-e küzd a légúti allergia tüneteivel, közülük kiemelkedik a parlagfűre és fűpollenre érzékeny egyének száma. Mind a parlagfüvet, mind a fűpollent agresszív allergénként tarthatjuk számon, s tüneteket az első fagy beálltáig okoz.

Immunrendszerünk működése meghatározó szerepet tölt be az allergiás tünetek kialakulásában.

Vajon megteszünk-e mindent az allergia megjelenése ellen?

Amikor nem gyötörnek a tünetek nem is gondolunk az allergiára. Azonban ha előtör az orrfolyás, tüsszügés, szemviszketés, akkor igyekszönk csillapítani a kínzó tüneteket.

Az allergiás panaszok megjelenése ellen leghatásosabban a tünetek megjelenése előtt tehetünk. Immunrendszerünk védelmi funkciójának fokozásával és megfelelő életmóddal meg is előzhetjük az allergiás tünetek megjelenését.

A nyers gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás a probiotikumok bevitele kulcsfontosságú szerepet játszik az allergia megelőzésében, hiszen az immunrendszerünk jelentős részét a bélrendszer képviseli.

Az allergiás panaszok megjelenése elleni harcban a nagy dózisú  C-vitamin hatékony segítséget nyújthat, hiszen felmérések szerint napi 1000 mg C-vitamin szedése már 3 nap után jelentős szerepet játszhat a hisztamin szint csökkentésében, melynek következtében allergiás panaszaink is enyhülnek. A C-vitaminon kívül a szervezet megfelelő D-vitamin szintje jelentősen mérsékli az allergiás tünetek kialakulásának esélyét.

Friss kutatások alapján bizonytást nyert, hogy az allergia elleni küzdelemben a noni gyümölcs jelentős szerepet játszik.

A kísérlet bebizonyította, hogy az allergiás tüneteket jelentősen csökkentette  a vizsgálatot megelőzően fogyasztott noni gyümölcs-és levélkivonat. Kutatók véleménye alapján a noniban található urzolsav – mely az almában is megtalálható -, valamint a  egyes bioflavonoidok, mint a kaempferol és a rutin okozza az allergiás tünetek mérséklődését. 

Az allergiás tünetek tehát a noni rendszeres fogyasztásával jelentősen mérsékelhetők.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük